175.000 EUR pierduti de comuna Ulmi catre REBU

La aceasta ora se desfasoara sedinta extraordinara a Consiliului Local Ulmi, sedinta convocata pentru a se vota Proiectul de HCL privind aprobarea unor sume de bani in vederea platii unor drepturi stabilite prin hotarari judecatoresti. Mai bine simplu si mai clar spus, este o sedinta in care Primaria cere aprobarea platii sumei de 856.885,85 lei catre REBU.

Aceasta suma a rezultat in urma unui numar de 9 procese pe care REBU le-a deschis impotriva COMUNEI ULMI PRIN PRIMAR pentru neachitarea facturilor emise.

Am parcurs pentru dumneavoastra deciziile din cele 9 dosare si am extras cateva pasaje care ne-au atras atentia si pe care credem ca trebuie sa le stiti si dumneavoastra (cele 2 poze atasate acestei postari). Atragem atentia asupra a 2 aspecte care ne ingrijoreaza, primul dintre ele fiind despre faptul ca Primaria a depus la dosar documente pe care Instanta le considera neadevarate: declaratii facute de persoane pretins domiciliate pe raza comunei Ulmi, declaratii identice ca si continut, existand suspiciuni rezonabile ca au fost scrise dupa dictare.

Al doilea aspect este faptul ca in contractul cu REBU, Primaria se obliga sa acopere costurile serviciului de salubrizare pentru persoanele care au refuzat sa incheie contract cu REBU. In timp ce jumtate dintre cetateni aveau contract cu REBU, Primaria se obliga sa plateasca pentru cealalta jumatate. Cum poate fi acest aspect rezolvat echitabil pentru toti cetatenii comunei?

Mentionam ca dupa ce Primaria a decis sa nu mai achite facturile REBU si a considerat ca ar fi mai eficient sa infiinteze propriul serviciu de salubrizare, aceasta societate a Primariei a inregistrat pierderi in forma continuata. La sfarsitul anului trecut acumulase pierderi de 1.2 MILIOANE de lei (vom reveni si cu o situatie detaliata pentru anul 2021 insa semnalele sunt ca inca lucreaza in pierdere si sunt departe de a recupera anii trecuti).

Membrii Aliantei vor vota IMPOTRIVA pentru ca nu dorim sa giram aceste decizii luate profund iresponsabil in mandatul trecut, atat de catre domnul Primar cat si de consilierii de atunci (o parte dintre ei membri si in noul Consiliu Local).

Later edit: in urma intrebarilor puse de noi in sedinta, intrebari legate de cateva detalii legate de acele probe inadmisible, ni s-a raspuns ca doamna Nadia Balescu, care ocupa la acea vreme postul de viceprimar, a facut inregistrarile, cu telefonul, pe ascuns. Cam asa se desfasoara activitatea in cadrul Primariei Ulmi.

label, , , ,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *