Depunere si vot amendamente la bugetul comunei Ulmi pentru anul 2021

Ieri, in sedinta de Consiliu Local, a fost supus votului bugetul pentru anul 2021. Alianta PNL-USR-PLUS a depus 15 amendamente, toate reprezentand alocari bugetare pentru proiectele pe care le-am promovat in campania electorala si nu numai.

1. Controlul cainilor vagabonzi de pe raza comunei Ulmi (proiect depus de Alianta PNL-USR) – 30.000 lei.

2. Inscrierea comunei Ulmi in platforma ghiseul.ro (proiect depus de Alianta PNL-USR-PLUS) – 20.000 lei. Se refera la achizitionarea unor servicii software de interconectare cu platforma ghiseul.ro.

3. Subventie transport din satul Icoana – 90.000 lei. Infiintarea unei linii de transport pentru satul Icoana.

4. Centru de permanenta – 250.000 lei. – Se refera la infiintarea unui centru de permanenta in satul Ulmi, pentru a fi usor accesibil. Centrul va fi amenajat in cladirea veche a Primariei sau in constructia de langa parcul Ulmi (daca acest lucru va fi posibil).

5. After-school – 828.000 lei – Modernizarea si extinderea scolii Ulmi cu includerea unui spatiu pentru after-school.

6. Renovare scoala Icoana – achizitie si instalatie centrala termica – 20.000 lei.

7. Cadouri de Craciun pentru copii – 40.000 lei.

8. Transport echipe de fotbal si plata arbitrajului – 35.000 lei –

9. Pregatire si deschidere teren de sport din satul Poenari – 25.000 lei – Amenajarea minima a terenului de sport din satul Poenari pentru a putea fi accesat si folosit de catre locuitorii comunei Ulmi care doresc sa practice sport in aer liber.

10. Achizitionare microbuz – 150.000 lei.

11. Achizitionare sararita si lama ce pot fi montate pe utilajele/masinile primariei – 35.000 lei.

12. Subventie pentru transportul elevilor si studentilor – 50.000 lei

13. Alocarea, in mod explicit, a sumei de 50.000 lei din investitia “Baza Sportiva” pentru gazon pe terenul de fotbal din Trestieni.

14. Alocarea, in mod explicit, a sumei de 100.000 de lei din capitolul “Prevenire si combatere inundatii si gheturi” pentru prevenirea inundarii gospodariilor din satul Ghionea in perioadele de ploi abundente.

15. Refacere gard biserica noua din Poenari – 25.000 lei

Amendamentele au fost depuse la secretariatul primariei in cursul zilelor de miercuri si joi, urmand a fi dezbatute in comisiile de specialitate si in sedinta de CL. Nici unul dintre consilierii PSD si PMP nu s-au prezentat la timp la comisiile de specialitate, acestia facandu-si aparitia in sala de sedinte cu 10 minute inainte de inceperea sedintei.

Au votat impotriva amendamentelor consilierii PSD (Trică Florin, Ștefan Cristian, Stoica Stelian, Niță Gheorghiță, Trifan Elena, Stan Artime, Preda Ionut), consilierul PMP (Ion George) abtinandu-se de la vot (a votat insa bugetul, alaturi de PSD). Au votat pentru: Halis Stoica (USR), Cristian Enache si George Anton (PNL), Nelu Muscalu si Maria-Antoaneta Florea (ProRomania).

De asemenea, viceprimarul comunei, impreuna cu doamna contabil-sef, a sustinut ca amendamentele noastre nu pot fi aprobate pentru ca deja exista sume alocate in buget pentru aceste proiecte. Exact pentru aceste 15 proiecte. Fix. Unde? La capitolul “Alte cheltuieli”. Din punctul nostru de vedere exista o singura explicatie pentru ce se intampla in acest mandat la Primarie: Pentru ca nu vor sa acorde credit echipei noastre pentru aprobarea si realizarea unor proiecte extrem de utile si necesare comunei, PSD blocheaza orice initiativa a Aliantei PNL-USR-PLUS. Dar pentru ca nu isi permit nici sa le ignore, le vor face, o parte din ele, sub umbrela proprie. Din fericire pentru noi (si din pacate pentru aceasta strategie meschina a lor), avem la dispozitie fiecare pliant impartit de noi in campania electorala, avem un site cu aceste proiecte si mai avem si pliantul lor de campanie. Cu siguranta vom face o comparatie!

Suntem de acord cu abordarea PSD a rezolvarii unora dintre problemele comunei? NU! Ne-am bucura insa ca investitiile sa fie facute, pentru binele comunitatii. Si ne vom asigura ca cetatenii vor sti exact cine a initiat aceste proiecte.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *