Amendamente la proiectul de buget pentru anul 2021

Proiectul de hotarare privind bugetul comunei Ulmi s-a aflat in dezbatere publica pana la data de 9.04.2021 si va fi votat in sedinta de consiliu local din data de 22.04.2021.

Pentru cei care nu au avut ocazia sa analizeze proiectul de buget, va facem aici o scurta prezentare:Veniturile primariei Ulmi se compun din urmatoarele categorii:

1. Venituri din impozite pe venit si profit (stabilite de Ministerul Finantelor)

2. Venituri din impozite si taxe pe proprietate

3. Venituri din impozite si taxe pe bunuri si servicii – sume defalcate din TVA (stabilite de Ministerul Finantelor)

4. Venituri din subventii (sume infime in veniturile comunei Ulmi)

Din aceste venituri totale, primaria aloca o parte pentru cheltuieli de functionare, iar restul pentru cheltuieli de dezvoltare. In cazul primariei Ulmi, in opinia initiatorilor, primaria are nevoie de 9.354.000 lei pentru a functiona si de doar 1.675.000 pentru a se dezvolta (am atasat acestei postari lista obiectivelor de investitii propuse de initiatorii proiectului de buget).

De asemenea, am atasat acestei postari ultima varianta a proiectului de buget, cel prezent pe site-ul primariei fiind putin diferit.

Alianta PNL-USR-PLUS a pregatit cateva amendamente la acest proiect de hotarare, astfel incat sa facilitam o serie de investitii si proiecte necesare comunei noastre. Consideram ca proiectul de buget pus in dezbatere publica contine cateva capitole cu bugete generoase, fara a avea o destinatie clara si o necesitate imediata.

Va prezentam amendamentele pe care Alianta PNL-USR-PLUS le-a pregatit pentru a fi supuse votului in sedinta de joi:

1. Controlul cainilor vagabonzi de pe raza comunei Ulmi (proiect depus de Alianta PNL-USR) – 30.000 lei. Se refera la contractarea unei firme de ecarisaj, scopul contractului fiind prinderea cainilor fara stapan.

2. Inscrierea comunei Ulmi in platforma ghiseul.ro (proiect depus de Alianta PNL-USR-PLUS) – 20.000 lei. Se refera la achizitionarea unor servicii software de interconectare cu platforma ghiseul.ro.

3. Subventie transport din satul Icoana – 125.000 lei. Infiintarea unei linii de transport pentru satul Icoana. Subventia va fi valabila un an de zile, urmand ca la finalul acestei perioade sa se faca o re-evaluare a eficientei acestei curse.

4. Centru de permanenta – 250.000 lei. – Se refera la infiintarea unui centru de permanenta in satul Ulmi, pentru a fi usor accesibil. Centrul va fi amenajat in cladirea veche a Primariei sau in constructia de langa parcul Ulmi (daca acest lucru va fi posibil).

5. After-school – 828.000 lei – Modernizarea si extinderea scolii Ulmi cu includerea unui spatiu pentru after-school.

6. Renovare scoala Icoana – achizitie si instalatie centrala termica – 20.000 lei.

7. Cadouri de Craciun pentru copii – 30.000 lei.

8. Transport echipe de fotbal si plata arbitrajului – 35.000 lei – Primaria va pune microbuzele scolare la dispozitia echipelor de sport din comuna pentru efectuarea deplasarilor de weekend pentru evenimente competitionale. Bugetul include costurile pentru carburanti si de personal. De asemenea, Primaria va achita in contul AJF taxele aferente arbitrajului tuturor etapelor din anul curent.

9. Pregatire si deschidere teren de sport din satul Poenari – 15.000 lei – Amenajarea minima a terenului de sport din satul Poenari pentru a putea fi accesat si folosit de catre locuitorii comunei Ulmi care doresc sa practice sport in aer liber.

10. Achizitionare microbuz – 150.000 lei.

11. Achizitionare sararita si lama ce pot fi montate pe utilajele/masinile primariei – 35.000 lei.

12. Subventie pentru transportul elevilor si studentilor – 50.000 lei

13. Alocarea, in mod explicit, a sumei de 50.000 lei din investitia “Baza Sportiva” pentru gazon pe terenul de fotbal din Trestieni.

14. Alocarea, in mod explicit, a sumei de 100.000 de lei din capitolul “Prevenire si combatere inundatii si gheturi” pentru prevenirea inundarii gospodariilor din satul Ghionea in perioadele de ploi abundente.

Speram sa fie votate cat mai multe dintre aceste amendamente. Va vom tine la curent cu distributia voturilor pe aceste amendamente. De asemenea, va invitam sa participati la sedinta de Consiliu Local din ziua de joi, 22.04.2021, ora 16:00.

label, , ,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *