Gaze în ochi înainte de alegeri, partea a doua

Primarul Petre Nicolae e disperat după ce a văzut că nu mai are șanse să fie reales. A început să promită marea cu sarea și luna de pe cer cetățenilor, după ce a stat 8 ani în Primărie degeaba, tocând banii comunei pe toaletări de copaci fictive în valoare de 500.000 EUR sau țevi de apă de 3.200.000 EUR îngropate și lăsate să putrezească.

Dragi consăteni, primarul vă crede complet ignoranți și își permite să vă servească încă o gogomănie – pe site-ul primăriei se anunță organizarea unei licitații pentru „concesiunea pe 49 de ani” a unei rețele de gaze în comună. Care, convenabil, se închide pe 23 octombrie, după alegerile locale, astfel încât să nu mai conteze că nu va participa nimeni.

Motivul pentru care nici un investitor nu e interesat să mai construiască din fonduri proprii o astfel de rețea în nici o comună din țară este simplu: liberalizarea pieței de distribuție gaze naturale începând cu 1 iulie 2020 (https://www.anre.ro/files/Liberalizarea%20pietei%20de%20gaze%20naturale%20-%20recomandari%20pentru%20clientul%20casnic.pdf). Oricine construiește o astfel de rețea nu își poate recupera banii investiți deoarece cetățenii care se racordează sunt liberi să își aleagă orice distribuitor doresc. „Concesiunea” a fost desființată de facto, așa-zisa licitație a primarului Petre Nicolae fiind un non-sens și doar o încercare inutilă de a se mai agăța de un scaun din care va pleca după 27 septembrie.

Îl somăm pe primarul încă în funcție să înceteze dezinformările la adresa locuitorilor comunei.

Singura soluție pentru comuna Ulmi de a avea gaze este cea propusă de Alianța PNL-USR-PLUS: accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru realizarea rețelei în cofinanțare cu bugetul de stat (nu al comunei), cu sprijinul instituțiilor județene și guvernamentale. Alianța are singurii candidați la Primar și Consiliul Local capabili de a realiza acest lucru.

Cine își dorește cu adevărat realizarea și punerea în funcțiune a acestei rețele în comuna noastră, are o singură opțiune pentru votul din 27 septembrie: Cristian Enache la Primar și Alianța PNL-USR-PLUS la Consiliul Local Ulmi!

label, , , , ,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *