Primăria comunei Ulmi a decis, prin hotărâre de Consiliu Local, înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale. Totul, la fabuloasa sumă de 14.565.621.000 lei cu TVA. Da, ați citit bine suma! 14 miliarde de lei noi. RON. Primăria comunei Ulmi a decis ca, din fonduri proprii, credite și alte fonduri guvernamentale și neguvernamentale, să cheltuie 14 miliarde de lei pentru rețeaua de gaze. 6% din PIB-ul României pentru rețeaua de gaze din comuna Ulmi. Suntem probabil cea mai bogată comună din țară.
Trecând peste această (cel mai probabil) greșeală, comuna noastră, la fel ca 80% dintre comunele județului, are mare nevoie de această rețea de gaze. Însă proiectul va ajuta comunitatea numai dacă este făcut cu cap, onest, dacă este executat corect și dat în folosință cât mai repede după finalizare.
Bineînțeles, e cale lungă de bătut de la vorbe până la fapte. Avem deja dezastrul rețelei de apă potabilă, trecută ca finalizată în acte de acum 4 ani. În realitate, investiția de 15 milioane de RON nu a fost folosită niciodată, nici un locuitor nu este racordat, echipamentele sunt deja ruginite și/sau descompuse, rețeaua va trebui curățată de depuneri, iar apa va trebui tratată pentru a deveni potabilă. Timp și costuri suplimentare, prilej de contracte cu dedicație.
La fel ca rețeaua de apă, cele mai recente turnări de asfalt din comună confirmă, încă o dată, că fiecare investiție făcută de actuala administrație locală este realizată sub standarde, însă la costuri nejustificat de mari. Mai putem enumera mobilierul stradal, parcul, „mall”-ul, toaletări de copaci și multe alte contracte de milioane de EUR. Nici una dintre aceste investiții nu s-a adresat nevoilor reale ale comunei și nu a contribuit la dezvoltarea ei.
Aprobarea acestui proiect cu câteva luni înainte de alegerile locale ridică mari semne de întrebare asupra intenției de ducere la bun sfârșit a acestui proiect. Proiectele de până acum în cei 8 ani de mandat ai primarului Petre Nicolae (4 ani PNL+4 ani PSD) au fost lansate aproape exclusiv înaintea alegerilor, iar execuția multora dintre ele nu s-a mai realizat, fiind folosite doar ca momeală electorală pentru locuitorii comunei.
Mai jos aveți câteva fotografii cu o parte dintre investițiile „de succes”:
Mese cu bănci, coșuri de gunoi, pergole – 110.000 RON