Asfaltarea în comuna Ulmi

Înainte de a privi pozele, ne cerem scuze pentru jignirea ce vă este adusă. Vouă, cetățenilor! Nimeni nu merită să fie jignit, mințit, furat așa cum sunt locuitorii comunei Ulmi. 17.742.593,28 milioane de lei pentru execuția acestui asfalt! (proiectarea a fost separată, alt buget).

SISTEMUL ELECTRONIC DE ACHIZIȚII PUBLICE

Lucrările de asfaltare nu respectă normele de calitate în construcţii, din faza de proiectare, până în faza de execuţie inclusiv.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre ciudățeniile acestei lucrări:

  • Decopertarea nu a fost facută, iar straturile nu respectă proiectul. Grosime neconformă, calitate inferioară a materialelor, soluție tehnică îndoielnică.
  • Există o porțiune de drum blocată cu bariera cu lacăt. Nu putem deduce decât că ori drumul e proprietate privată, ori bariera este pusă abuziv acolo!
  • Asfaltul continuă până în curțile private ale oamenilor. De ce și cum s-a ajuns aici, nu știm nici noi.
  • Bordurile sunt inexistente! În proiect erau prevăzute borduri mari de 20x25cm, aprox 3700 de metri liniari;
  • Rigolele de pământ nu există peste tot, străzi unde nu s-au facut rigole de pământ. Despre rigolele carosabile închise putem spune ca nu apar nicăieri!
  • Lipsesc marcajele rutiere și avem și zone unde lipsesc indicatoarele rutiere!
  • Atât pe Strada Florilor (Ghionea), cât și pe Strada Privighetorii (Ulmi), lipsesc cu desăvârșire lucrările de asfaltare.

Dovadă stau pozele ce arată cum vegetația a străpuns stratul asfaltic fără prea mari probleme. În foarte multe zone stratul de bază s-a măcinat, devenind doar o adunătură de pietriș.

Lucrări făcute înainte de alegeri, doar pentru a crea o falsă impresie că „se face”. Din păcate, în realitate, nu se face nimic 100%. Lucrările de asfaltare, ca și cele pentru alimentarea cu apă potabilă a comunei, sunt făcute la o calitate îndoielnică, nefinalizate și la niște costuri nejustificat de mari. Banii pentru aceste lucrări sunt veniți prin PNDL dar și din bugetul local. Pentru astfel de lucrări sunt folosiți banii pe care comuna îi produce (taxele și impozitele plătite de cetățeni).

În 2019, comuna Ulmi a produs doar 35,37% din veniturile de care avea nevoie. Din totalul acestor venituri, doar 9% sunt venituri generate de persoane juridice (firme).

Din totalul cheltuielilor pe anul 2019, 75% au fost cheltuielile cu Primăria și asistența în caz de invaliditate.

Comuna Ulmi nu este o comună bogată, deși ar putea fi. Are avantajul de a fi aproape de autostradă, aproape de București, o zona industrială în creștere (nu a noastră, ci a altor comune mai gospodare). Și totuși autoritățile consideră că ne permitem să facem lucrările de mântuială, preferențial, la costuri nejustificat de mari.

Cum ar putea arăta străzile din comună? Mai jos prezentăm câteva poze făcute în comuna vecină, satul Joița, pe strada Castanilor:

Decideți voi cum vreți sa continuăm. Decideți voi dacă vreți să vedeți bugetul risipit sau dacă vreți să fim mândri de comuna noastră, de munca noastră, de Primăria noastră.

label, , ,

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *